Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2018 őszi szezon értékelése

 

43szepitoksk-uj-logo.jpg  hevesi-tamas-dr.--43.-sz.--epitok-sk.jpg   43szepitoksk-uj-logo.jpg

 

Dr. Hevesi Tamás így értékelte a 2018 - 2019-es bajnokság őszi menetelét.

Sajnos az egész őszi szezont a kényszer megoldások befolyásolták. A kapuban sokszor az állt, aki pont nem volt sérült. A védelem két szélén nagyon hiányzott egy-egy jó formában lévő Kavalecz és Gergely. De középen sem voltunk kellően stabilak, a szokásosnak mondható Demeter-Kóródi kettős csak nagyon ritkán tudott összeállni.

A rutinos Sztranyovszky Márk meg mindig oda került, ahol pont egy lyuk tátongott a csapatban.

A védelem előtt korábban Pásztor játszott, de ebben az idényben neki sem nagyon ment, 2-3 alkalommal az is előfordult, hogy még az első félidőben lecserélésre került.

Középen fogytunk el a legjobban. Innen nagyon hiányoztak a kreatív játékosok, középen és szélen egyaránt. Szabó Zsolt keveset, Balazsin András alig-alig játszott. Szélen is foghíjasak maradtunk, legtöbbször a fiatal Pethő Bence játszott kényszerből az egyik szélen, de volt, hogy a védő Demeter kényszerült az oldalvonal mellé.

Kiszolgálás híján viszont, Vécsi Gabi elől jobbára szenvedett és ez nagyon meg is látszott rajta. Így aztán miközben a 3. legtöbb gólt kaptuk (szám szerint 32), addig a 7. (21) legtöbb gól szereztük.

A házi gólkirályunk a bajnokságban Demeter és Vécsi lett, de amíg a védő Demeter 5 gólja megsüvegelendő, addig Vécsi 5 találata, különösen az elmúlt évek tükrében nagyon kevésnek tűnik. Igaz akkor mit mondjunk Gerhárdt, Balazsin, Szabó Zs. és Pethő 2-2 góljára.

A 12. helyen telelünk, 6 pontra a még kiesést jelentő 15. helytől. Feltehetően jövőre végig hátrafelé nézelődhetünk majd, mert az NB3 Nyugati csoportjában a Pénzügyőr jelenleg biztos kiesőnek tűnik, ami (az utolsó kettő mellett) további kiesőt eredményezhet ebben az osztályban.

Szóval izgalmas tavasz elé nézünk, bár igazából nem ilyen izgalmakra vágytunk. Mindezek ellenére az ősszel mutatottaknál sokkal több van a csapatban, ami már egy kis összefogással és koncentrációval komoly javulást, eredményességet mutathat tavasszal. Hát ha még egy kicsit mutatunk is a korábbi évek, ránk jellemző játékából…

2018.12.31.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.